top of page
Zoeken

Drie vragen over jouw motivatie

Het is weer herfst. Korte dagen, vroeg donker. Weer achter de laptop. De lockdown is terug. En misschien zijn er nog wel 100 dingen die af moeten voor het eind van het jaar. Hoe blijf je gemotiveerd? Hier drie vragen over jouw motivatie die je kunnen helpen om die te vergroten.1. Hoe is de balans in jouw werk tussen autonomie (ik kan zelf bepalen wat ik doe), competentie (ik heb het gevoel dat ik het kan) en verbondenheid (ik heb de steun van anderen)*. Ontbreekt er eentje? Kijk dan eens hoe je die kunt vergroten.


2. Doe je waar je goed in bent en wat je leuk vindt? Dus wat je echt echt echt leuk vindt? Waar je voldoening uit haalt? Kijk eens naar je ervaringen in het verleden - op welke momenten zat je echt in de flow?


3. Wat heb jij nodig? Voor veel mensen is zelfcompassie - een beetje aardig voor jezelf zijn - niet vanzelfsprekend. Wat zou jouw motivatie goed doen? Is dat eens bellen met een collega, een rondje tussendoor buiten wandelen of ergens hulp bij vragen? Geef jezelf iets wat je nu nodig hebt.


*Deze bekende theorie van Deci & Ryan heeft nog steeds veel waarde om te achterhalen waar een motivatieprobleem zit.


Comments


bottom of page