top of page
Zoeken

Hoe goed ken je jezelf?

Soms zijn we een mysterie voor onszelf; hoe we ons gedragen, reageren en veranderen in de loop van de tijd. En dat we in staat zijn om steeds weer in dezelfde gedragspatronen te vervallen. Ook al waren we echt vastbesloten om het deze keer anders te doen.Jezelf leren kennen kan helpen om jezelf te gaan accepteren en daarmee je zelfvertrouwen en zingeving in het leven te laten groeien. Wie ben jij in verschillende situaties? Wat zijn je voorkeuren, verlangens, je sterke kanten? Op wie ben je jaloers? Wat motiveert je?


Als je je leven leidt naar wat je motiveert, kun je het meeste betekenen voor jezelf, anderen en de wereld.


Om onszelf te kennen, kunnen we ons bewust proberen te worden van wat we denken en voelen. Goede gesprekken met vrienden, mindfullnessoefeningen en tijd voor jezelf nemen en kunnen daar allemaal bij helpen.


Maar er is moed nodig om te kijken naar alle gedachten en gevoelens die in je hoofd opkomen. We kunnen aspecten van onszelf tegenkomen die we niet leuk vinden. Dan is het de kunst om toch naar onszelf te blijven kijken en alsof je je eigen beste vriend bent tegen jezelf te zeggen: ach, dat is gewoon een onderdeel van wie je bent. En wie jij bent is ok.


Hoe goed ken jij jezelf?

Comments


bottom of page