top of page
Zoeken

Vier lessen van een koud kampeertochtje

Kamperen bij -11 graden met een groep buitencoaches voelde voor mij als een reset. Ik had het druk gehad, had weinig tijd voor mezelf genomen en weinig tijd om in de natuur te zijn. Samen met enkele coaches en gidsen van het Chamonix Coaching Collective - allemaal bezig met de natuur en het buitenleven - besloten we te gaan kamperen. Ik houd heel erg van kamperen in de bergen, maar deze nacht was het uitzonderlijk koud.We trokken de berg op met zware tassen, zetten onze tent op terwijl de zon onderging en bereidden onze gevriesdroogde maaltijd met gesmolten sneeuw. Onze voeten werden langzaam kouder terwijl we naar de oranje lucht boven de horizon keken.


Een klein kampvuurtje hield ons nog wat langer warm, maar zodra het kampvuur wegzakte in de sneeuw die rond de vlammen was gesmolten, begonnen we te rillen en kropen in onze slaapzakken.


Het was het soort kou dat je slaapzak binnendringt, ook al droeg ik tien lagen en probeerde ik alle kleine openingen dicht te houden. Ik had het een tijdje koud, maar uiteindelijk warmde ik op en viel ik in een diepe slaap, zo een die ik alleen kan hebben tijdens het kamperen in de natuur.


De volgende ochtend warmde de frisse zon ons op. We gingen naast een meertje zitten om het ontwakende bos in ons op te nemen. Onder het genot van onze warme koffie en chocolademelk bespraken we hoe we als coaches kunnen samenwerken. Hoe we de lokale gemeenschap kunnen helpen met hun problemen. En hoe we onze krachten kunnen bundelen op het gebied van duurzaamheid.


De koude kampeer-reset herinnerde me aan dingen die ik wel wist, maar die ik in de drukte van het dagelijks leven was vergeten:

  • Wat een luxe het is om een ​​huis te hebben met een dak, douche en warm bed

  • Hoe je stil kunt zijn in het bos, al je zintuigen kunt gebruiken om het te ervaren. Dat verandert meer dan een miljoen woorden

  • De energie die het me geeft om met enthousiaste mensen te werken aan de twee onderwerpen waar ik van houd: persoonlijke ontwikkeling & natuur + duurzaamheid

  • Dat dit soort ervaringen het leven voor mij één grote ontdekkingstocht maken


Wanneer ben jij voor het laatst wezen kamperen in de natuur? Wat was jouw ervaring?

Comments


bottom of page