top of page
Zoeken

In wat voor soort werk zou ik het beste tot mijn recht komen?

Het is niet gemakkelijk om erachter te komen welk soort werk het beste bij je past. Helaas helpt erover nadenken niet altijd. Vaak komen we verder door te kijken naar onze ervaringen van vroeger en nu.


Om je verleden te onderzoeken kun je een lijst maken van alle activiteiten waarin je plezier had. Want niet alleen het onderwerp van je werk, of je vaardigheden, maar juist ook het type activiteiten dat je leuk vindt geeft inzicht in waar je tot je recht komt.


Ga eens na welke goede ervaringen je hebt met activiteiten in je werk, je vrije tijd of vroeger als kind. Bij welke activiteiten vergat je de tijd? Welke maakten je het meest blij? Wat motiveerde je daarin?


Ook kun je kijken naar je ervaringen in het nu. Probeer verschillende dingen uit. Experimenteer met andere soorten werk en reflecteer op wat je aanspreekt en waarom. Als je vindt wat je motiveert, kun je authentiekere keuzes maken en werk zoeken waarin je het meest kunt betekenen.


Houden belemmerende gedachten je tegen bij het maken van die keuze? Als coach kan ik je helpen om met die gedachten om te gaan en toch te gaan voor wat jij wil.

Comments


bottom of page